TJÆLD har tillverkat unika tält i över 10 år

Det började med en Nordamerikansk Tipi och sen en Mongolsk Ger.

Tälten

I många år har jag tillverkat tält efter behov, behag och på beställning. Här ovan kan du se en uppsnabbad video när jag reser en av de många Tipi-tälten jag har tillverkat genom åren i mitt företag TJÆLD. Jag har även bott i Tipi året runt innan jag var med och byggde den mongolska Ger som vi sedan bodde i under några års tid.

Att sy tält åt kunder har varit en av mina favoritsyslor, det rör sig om mycket tyg, som ska passa på en stomme av trä, jag använder min mångåriga erfarenhet av att sätta upp, använda, bo i och tillverka tält när jag gör varje tält. Ett tält är för mig mycket mer än bara något du sover i under några dagar på året, ett tält är ett hem, oavsett om det är ett mer permanent hem eller ett hem borta från hemmet.

Stora tält är svårare att ta med sig om du, som jag, gillar att vara ute i skog och mark eller paddla kanot, därför har jag flera varianter på Tarpar som för mig är essensen av ett tält. I större sällskap och när det behövs ett mer permanet ställe blir de stora tälten helt enkelt fantastiska.

Tarpen

En tarp är det enklaste tältet som finns. Jag tillverkar efter kundens önskemål.

Bågstångskåta

Jag och min sambo fick en idé att tillverka en liten variant av en bågstångskåta efter en beskrivning från 1850-talet för att bo i på ett event i Danmark 2016.

Andra tält

Andra tält jag gjort är till exempel ett Lägereldstält.